Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Explora B.V. nieuwe Nederlandse leverancier Ahcon wielservice-equipment

Gepubliceerd op: 20-04-2015


Betere ergonomie vergroot winst in werkplaats door snellere en efficiëntere banden/wielen wissels

Equipmentleverancier Explora B.V. is de nieuwe Nederlandse leverancier van Ahcon wielservice-equipment uit Denemarken. Explora speelt hiermee in op de stijgende vraag naar ergonomische bandwisselapparatuur die de toenemende belasting op het lichaam van de monteur verminderen en de doorloopsnelheid in de werkplaats verhogen.

“Gemiddeld worden wielen nog steeds groter en zwaarder, waardoor ook de fysieke belasting voor de monteur toeneemt”, aldus René van Arkel van Explora. “Daarnaast is door het gebruik van zomer- en winterbanden het aantal wielen- en bandenwissels afgelopen jaren fors toegenomen. Door in de piekperioden efficiënt te plannen kan met de juiste equipment op een ergonomische werkwijze de wisseltijd vaak worden verkort. Dit zorgt voor gezonde winstbijdrage en een prettige werkomgeving. Dit is waar wij onze klanten mee van dienst willen zijn en daarom past Ahcon prima in ons productassortiment.”

Ahcon is een aanvulling op de bestaande Corghi (de)montagemachines en Cemb en Hunter balanceermachines. De productlijn van Ahcon bestaat uit hulpmiddelen die erop zijn gericht om wielen en banden snel en efficiënt te wisselen en door de werkplaats te transporteren. Het begint met een wieltrolly waarop de monteur vier wielen tegelijk op kan leggen. De monteur rolt de trolly naar de bandenapparatuur. Een pneumatische Ahcon-lift tilt het wiel op het (de)montageapparaat.

Nadat de band gemonteerd of gewisseld is, wordt deze via een rollenbaan naar het automatische pompstation getransporteerd waarmee direct degrootste tijdwinst behaald wordt. Na het aansluiten van de pompnippel op het ventiel wordt de band eerst automatisch opgepompt met overdruk zodat de hielen zich kunnen zetten en vervolgens gereduceerd tot de juiste vooraf ingestelde bandenspanning. Zodra de pompnippel gemonteerd is kan de monteur al beginnen met de demontage van de volgende band.

Zieke werknemer kost bedrijf veel geld

“Aan een volledige Ahcon-straat met twee werkplekken kunnen per dag ongeveer 220 banden (30 procent meer in dezelfde tijd als zonder Ahcon-straat) gewisseld worden. Deze tijd kan wel eens hard nodig zijn, omdat het controleren van het verplichte TPMS-systeem vaak veel extra tijd in beslag neemt. De monteurs kunnen sneller en efficiënter werken. De auto is hierdoor sneller klaar en kan weer plaats maken voor de volgende klant en een nieuwe bandenwissel”, vervolgt Van Arkel.
“De equipment is bij uitstek ontworpen voor de bandenspecialisten en autobedrijven die veel bandenwissels (willen gaan) doen. We zien dat steeds meer autobedrijven een one-stop-shop worden en weer banden gaan wisselen en vernieuwen.”

“Een zieke werknemer kost een bedrijf veel geld”, zegt Van Arkel “Een moderne band/velg combinatie kan wel 25 kilo of meer wegen. De wielen en banden worden steeds groter en zwaarder. De Arbowetgeving staat toe dat je maximaal 25 kilo mag tillen. Dat is op zich al veel, zeker als je dat tientallen keren per dag of meer doet.”

Met de Ahcon wielservice-equipment kan een bedrijf dus niet alleen meer geld verdienen door sneller en efficiënter te werken, maar ook de kans dat een werknemer ziek wordt verkleinen. Het resultaat is dat ook de ziektekosten in het bedrijf aanzienlijk omlaag gaan. “Zeker als je bedenkt dat een monteur vandaag de dag ook langer moet doorwerken tot zijn pensioen. Voorkomen is beter dan genezen en daarbij komt dat een goed werkgever toch ergens de morele verplichting heeft om zijn werknemers te voorzien van het juiste gereedschap. Je kunt niet zomaar iemand ontslaan omdat hij last van zijn rug of schouder heeft.”

Van Arkel: “We bieden bedrijven gereedschap waarmee ze sneller, veiliger en efficiënter kunnen werken. We zien dat steeds meer banden- en autobedrijven de toegevoegde waarde van deze equipment beseffen, het aanschaffen en de werknemers het gebruiken.”

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer