Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Bovag luidt noodklok over bpm-fraude importauto's

Gepubliceerd op: 26-06-2013


Er wordt op grote schaal gefraudeerd met rest-bpm op importauto’s wat zorgt voor oneerlijke concurrentie op de occasionmarkt. Bovag bevestigt desgevraagd aan Automotive hier veel klachten over te krijgen van autobedrijven. "Het aantal klachten van Bovag-leden is de laatste tijd fors toegenomen, reden voor ons om in actie te komen", zegt Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

Door de schaarste op de occasionmarkt worden er in de afgelopen meer, vooral jonge occasions geïmporteerd. De eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 33.655 gebruikte auto’s geïmporteerd, een stijging van 12% ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van VWE. Deze sterke toename en het feit dat er door de Belastingdienst slecht wordt gecontroleerd, werkt gesjoemel met bpm in de hand. 

Creatief
Volgens Bovag maken allerlei soorten importerende autobedrijven zich hier schuldig aan. “Deze bedrijven geven een lagere waarde op bij de bpm-aangifte dan reëel is. Dat kan door het creatief invullen van een koerslijst of via een gemanipuleerde taxatie, al dan niet in combinatie met het manipuleren van de auto zelf, bijvoorbeeld door niet bestaande schades op te geven, tijdelijk schadedelen aan te brengen of interieur te verwisselen”, zegt De Waal. 

Voor zover bekend bij Bovag worden bedrijven hier zelden op betrapt. “De controle op de aangifte vindt achteraf plaats. Dat is inherent aan het feit dat de bpm een aangiftebelasting is. En dat werkt misbruik in de hand. De mazen zijn nu te groot. Het probleem groeit fors want het is zeer lucratief.”

Oneerlijke concurrentie
Bovag heeft de problemen aangekaart bij de Fiscus. “Wij maken ons grote zorgen over de omvang en snelle groei van deze importfraude. De Belastingdienst is ook geschrokken van onze signalen over de omvang.”

Specialisten van Bovag en de Belastingdienst overleggen ‘op zeer korte termijn’ hoe hier zo snel mogelijk een eind aan kan worden gemaakt. “We zijn er nu nog relatief snel bij, maar we moeten ook wel snel handelen. Want dit bederft de markt en betekent oneerlijke concurrentie voor goedwillende handelaren.”

Uit onderzoek van BNR naar de importfraude blijkt dat de schade voor de schatkist door deze praktijken kan oplopen tot 65 miljoen euro dit jaar. Een snelle oplossing zou volgens Bovag zijn om richtlijnen op te stellen voor taxaties. "Een taxatie kan nu op iedere straathoek. De wet spreekt weliswaar van erkende taxaties, maar die bestaan niet, iedereen kan zich taxateur noemen", aldus De Waal tegen BNR.

BNR meldt op Twitter dat PVV vragen gaat stellen aan Staatssecretaris Weekers over het onderwerp.

Bron: Automotive-0nline.nl

Lees meer over occasionimport in de nieuwe Automotive die op 5 juli verschijnt.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer