Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Autotemp Claasen: specialist in geconditioneerd vervoer

Gepubliceerd op: 18-07-2014


Autotemp Claasen van eigenaar Arno Claasen in Amsterdam is specialist in de ontwikkeling, assemblage en inbouw van koelsystemen voor geconditioneerd en temperatuur geregeld vervoer van bederfelijke goederen zoals medicijnen en levensmiddelen.

Veel medicijnen en aanverwante producten die door mensen gebruikt worden moeten vanaf het ophalen bij de groothandel tot aflevering in de koelkast bij de apotheek worden vervoerd en opgeslagen volgens de internationale richtlijn Good Distribution Practices (GDP).

Vervoerders kunnen en mogen geen enkel risico nemen tijdens het transport van temperatuurgevoelige producten. Delta Logistiek in Capelle aan den IJssel is een transportbedrijf met medicijndistributie als specialisatie. Medicijnen moeten onder alle externe omstandigheden, dus zowel bij hele lage als hele hoge temperaturen tussen de twee en acht graden Celsius vervoerd worden.

Delta Logistiek meet tijdens het transport continue de temperatuur van de goederen en kan hiervan direct online bewijs op colloniveau leveren. Zo weet het bedrijf bij aflevering altijd precies wat de temperatuur van de producten geweest is gedurende het transport vanaf de groothandel tot aan de koelkast van de apotheek. Na aflevering van de producten is de verantwoording voor de ontvangende instantie. Alle metingen moeten wettelijk worden gedocumenteerd en een aantal jaren bewaard blijven.   

Samenwerking met Dometic WAECO

“Onze specialisatie begon met een aanvraag van Delta Logistiek voor 20 koelboxen voor het vervoeren van medicijnen”, aldus Claasen. “Het bijzondere aan de opdracht was echter dat de koelboxen onafhankelijk van het transportvoertuig de medicijnen gegarandeerd minimaal acht uur op de juiste temperatuur zouden houden. Wij kunnen dit maken en zijn samen met onze leverancier van koelsystemen Dometic WAECO aan de slag gegaan. Het resultaat was een standalone systeem dat onafhankelijk van de auto draait. En inmiddels hebben we in totaal 93 koelsystemen geproduceerd en aan de klant afgeleverd. In totaal heeft Delta Logistiek 110 koelboxen in gebruik.”

Delta Logistiek is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Care Cool systeem van Autotemp Claasen en Dometic WAECO. Om het volledige transporttraject voor haar klanten inzichtelijk te maken, heeft Delta een op maat gemaakt GPS-systeem laten ontwikkelen. Het GPS-systeem is verbonden met de koelbox en meet volgens Claasen nauwkeurig de omgevingstemperatuur en de temperatuur in de koelbox. “Op het moment dat er een probleem zou zijn met een van de boxen, krijgt Delta direct een waarschuwing. Vanaf dat moment is er voldoende tijd om nieuw transport te regelen en de voorraad veilig te stellen. En het is altijd inzichtelijk waar en onder welke temperatuur de producten zijn geweest.”

Dometic WAECO levert de koelboxen volgens Claasen van 12 tot maar liefst 850 liter. “Er is dus voor iedere toepassing wel een oplossing. En als die er niet is, ontwikkelen we die samen met de klant. Ons onderscheiden van de concurrentie is onze grootste uitdaging.” 

De Care Cool systemen van Autotemp Claasen en Dometic WAECO kunnen volgens Claasen voor allerlei doeleinden toegepast worden. “We hebben ook klanten die kleine koelkasten nodig hebben. En die leveren we met een losse stroomvoorziening. De temperatuur in al onze koelinstallaties wordt met software naar wens van de klant ingeregeld. Daarnaast kunnen de koelsystemen worden uitgerust met op maat gemaakte onderstellen zodat ze in ieder willekeurig voertuig geplaatst kunnen worden.” 

GDP heat/cool unit

Ander onderdeel van de Care Cool systemen zijn door Autotemp Claasen samen met Dometic WAECO ontwikkelde GDP-heat/cool units. Dit zijn transportunits voor medicijnen die tussen 15 en 25 graden Celsius vervoerd moeten worden. Tijdens het rijden en stationair draaien regelt het systeem, ongeacht de omgevingstemperatuur, de temperatuur in de laadruimte. “Als het warm is gaat het systeem koelen”, aldus Claasen. “En als het koud is, verwarmt het systeem de laadruimte.” Het systeem is aangesloten op de motor en het airconditioningsysteem van de auto. De bestuurder hoeft hier niets voor te doen. “We hebben de heat/cool units getest in een koelcel bij een temperatuur van -24 graden Celsius en in de laadruimte was het 12 graden onder nul. Tijdens stationair draaien van de motor, regelde het systeem binnen zeven minuten naar 15 graden Celsius. Ook de GDP-heat/cool units kunnen worden gekoppeld met GPS controlesystemen. De klant kan dan altijd zien of een systeem binnen de grenzen blijft.”            

Autotemp Claasen en Dometic hebben meer samenwerkingen. “We bouwen onder andere voor dealerbedrijven ook bedrijfswagens om tot koelauto met WAECO Frigo koelsystemen, eventueel met 220 Volt standkoeling, in verschillende merken, modellen en maten bedrijfswagens. De systemen zijn volledig in de auto geïntegreerd zodat je er aan de buitenkant niets van ziet. We installeren zowel koel- als vriessystemen. De auto wordt echter niet door onszelf geïsoleerd, dat doet een derde partij. Iedereen moet doen waar die goed in is.”

Multifunctionele bakfiets

Een ander project van Autotemp Claasen is de installatie van de gecombineerde WAECO Cool Matic koel-, vries-, kook-, en spoelinstallaties in multifunctionele bakfietsen. “De frames van de bakfietsen worden geproduceerd door een toeleverancier van De Fietsfabriek. Daarna komt de bakfiets bij ons en bouwen wij de mobiele WAECO Cool Matic systemen in. Vervolgens gaat de bakfiets naar De Fietsfabriek die de bak erop plaatst. De bakfietsen worden vervolgens onder andere ingezet als mobiele kramen waar versnaperingen worden verkocht.

Alle koel- en vriessystemen moeten, net als de voertuigen waar ze zijn ingebouwd, periodiek gecontroleerd worden. Autotemp Claasen neemt de controles, het onderhoud en mogelijke reparaties voor haar rekening.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer