Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Wheel Train van Explora helpt rugklachten voorkomen

Gepubliceerd op: 19-09-2014


Meer bandenwissels door zomer- en winterbanden, grotere banden- en wielenmaten en verhoogde pensioenleeftijden. Monteurs in de voertuigbranche krijgen steeds vaker en zwaarder werk en werken langer door dan vroeger. Maar ook steeds meer monteurs krijgen vroeg rugklachten waardoor ze zich ziek moeten melden. Vervelend voor de monteur, een financiële strop voor het bedrijf waar hij werkt.

Medewerkers van bedrijven waar veelvuldig zware lasten getild worden hebben belang bij en recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. Een groot aantal werknemers in de personenwagen-, lichte bedrijfswagen- en truckbranche wordt blootgesteld aan het arbeidsrisico tillen waardoor het risico van arbeidsuitval onaanvaardbaar wordt vergroot. Verbetering van de arbeidsomstandigheden moet via maatwerk tot stand komen.

Pneumatische hefarm ontlast lichaam
Equipmentleverancier Explora B.V. vraagt om bovengenoemde reden extra aandacht voor de in eigen huis en samen met Kwik-Fit ontwikkelde Wheel Train. De Wheel Train is een railsysteem met een pneumatische hefarm die wielen van de auto op de brug naar de banden de- en montagestraat en vice versa tilt. Met de Wheel Train hoeven monteurs geen band-wielcombinaties meer te tillen.

“Uit onderzoek blijkt dat bijna 50 procent van de fysieke belasting in de werkplaats bestaat uit het frequent tillen van lasten tussen 5 en 25 kilo en het veelvuldig buigen en draaien van de romp”, aldus Explora manager verkoop binnendienst René van Arkel. “Eén keer per dag een last tillen is niet zo’n probleem, maar dezelfde last keer op keer heffen en verplaatsen is een te zware belasting voor het lichaam en leidt op den duur tot lichamelijk klachten.

Kwik-Fit investeert in technologische ontwikkelingen
Het Premium Kwik-Fit filiaal in Apeldoorn is een van de vestigingen die de Wheel Train heeft laten installeren. Volgens Kwik-Fit wisselen in Nederland bijna drie miljoen auto’s twee keer per jaar van winter- naar zomerbanden en andersom. In de wisselperiode kan het daarom voorkomen dat monteurs per dag meer dan 100 wiel-bandcombinaties tillen.

Kwik-Fit algemeen directeur Martin Post is trots op de samen met Explora ontwikkelde Wheel Train. “De Wheel Train helpt monteurs de banden ergonomisch en snel te wisselen. Er wordt in de werkplaats hard gewerkt en daarom investeren we in technologische ontwikkelingen om monteurs fysiek minder te belasten en efficiënter te kunnen laten werken.”

Vaco heeft interesse in Wheel Train
De Wheel Train hefarm is gemaakt van roestvrijstaal en beschermt volgens Explora-directeur Bart Kamps de velg tijdens het transport tegen beschadiging. “Kwik-Fit heeft de equipment getest en ervaringen met ons gedeeld waarmee wij de hefarm hebben doorontwikkeld en geoptimaliseerd. Kwik-Fit heeft ons benaderd omdat ze er voordelen in zien voor hun personeel en ook bandenbrancheorganisatie Vaco heeft interesse in de Wheel Train.”

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer