Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

HELLA en Covestro presenteren nieuw ontwerp voertuig verlichting

Gepubliceerd op: 11-12-2016


Holografische technologie zorgt voor revolutionere achterverlichting. Voorverlichting met naadloze, homogene oppervlakten.

Nieuwegein, december 2016. Samen met Covestro, één van de grootste polymeer fabrikanten van de wereld, ontwikkelde verlichting- en elektronicaspecialist HELLA een nieuw ontwerp voor voertuig knipperlicht met holografie techniek. Sinds 2012 hebben de twee bedrijven zowel hun ervaring in kunststoftechniek als in ontwerp en verlichtingstechniek samengevoegd, met als doel om het knipperlicht als stijl-element in te zetten. Daarom hebben de bedrijven sinds 2015 samen een innovatief ontwerp voor de voor- en achterverlichting ontwikkeld voor elektrische auto’s. Het resultaat: holografische verlichting met 3D effecten en een naadloos en aerodynamisch ontwerp.

De achterzijde van het voertuig bestaat uit een driedelige lamp, elk deel voorzien van holografische technologie. Hiermee presenteren de twee bedrijven een wereldprimeur. Ontwerpers van HELLA ontwikkelden de hologrammen, Covestro bracht vervolgens een transparante holografie-folie aan, die het ontwerp vastzet en lamineert op een 3 mm glazen plaat. Voor seriematig gebruik in de toekomst zal kunststof gebruikt worden in plaats van glas. “Holografische folie is perfect geschikt om verschillende lichtfuncties ruimtebesparend en onopvallend te plaatsen in de carrosserie. De inbouwdiepte kan geminimaliseerd worden en autofabrikanten hebben de mogelijkheid om compactere lampen te installeren,” verklaart Dr. Michael Kleinkes, hoofd Ontwikkeling Lichttechniek bij HELLA.  De holografische folie wordt van achteren belicht door LED lichtbronnen en reflectoren. Dit zorgt voor een 3D effect – alsof de elementen vrij zweven in de ruimte. In beide buitense elementen van het achterlicht is een hologram aangebracht met een tal van lichtdoorlatende vlakken (“vlokken”). Geïntegreerd in de achterklep zit de middelste lamp waarin de logo’s van HELLA en Covestro lijken te zweven. 

Aan de achterkant van het voertuig valt vooral het ontwerp van het remlicht op. In plaats van een apart hooggeplaatst remlicht in het midden, heeft HELLA een gecombineerde eenheid voor remlichten en hooggeplaatst remlicht gecreëerd.

“Omdat aan alle wettelijke regels is voldaan, is het mogelijk om deze aanpak al direct seriematig in te zetten,” aldus Dr. Michael Kleinkes. Ook het achterlicht is visueel verbonden met de richtingsaanwijzer. Hiervoor is een door Covestro ontwikkelde diffuser folie met diffractieve optiek gebruikt. Dit vormt en verdeelt lichtbundels met minimaal lichtverlies, waardoor een gelijkmatige lichtverdeling plaats vindt. De leds hiervoor in de twee buitenste onderdelen zijn tweekleurig ontworpen, zodat zowel de richtingaanwijzing als de achterlicht functies kunnen worden gegenereerd. Deze functies zijn eveneens geanimeerd, zodat bijvoorbeeld het effect van een “swipend” knipperlicht kan worden gerealiseerd.

HELLA en Covestro hebben niet alleen een nieuw ontwerp van de achterkant van het voertuig gemaakt, maar ook van de voorkant. De bedrijven hebben een naadloos, homogeen oppervlak gecreëerd. De knipperlichtfuncties zijn gerealiseerd met een driedelige EdgeLight lichtgeleider. Dit geeft de gehele voorkant van het voertuig een doorlopende lichtstrook. De twee buitense lichtgeleiders zijn voor de richtingaanwijzers en dagrijverlichting, die tot positieverlichting gedimd kunnen worden. De middelste lichtgeleider is verantwoordelijk voor het dagrijlicht en positielicht. Ook deze functies kunnen geanimeerd worden. De voorzijde van het voertuig wordt verlicht door middel van vier zogenaamde ComLED modules. De twee belangrijkste lichtfuncties van dimlicht en grootlicht worden uitgevoerd door de matrix HD84 module, die door HELLA ontwikkeld is.

Led-displays zijn geïntegreerd in zowel de voorkant als de achterkant van het voertuig, voor aanvullende animaties zoals het verwelkomen van de bestuurder. In de toekomst zijn deze animaties niet alleen mogelijk als de auto stil staat, maar ook tijdens het rijden, bijvoorbeeld in combinatie met andere lichtfuncties. Zo zou het bij het remmen mogelijk zijn om niet alleen het remlicht te laten branden, maar ook een extra lichtindicator met het woord ‘STOP’. 

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer