Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Dometic Benelux CareCool farma-gecertificeerd koel-verwarmingssysteem voor geconditioneerd vervoer

Gepubliceerd op: 01-09-2014


Dometic Benelux B.V. in Etten-Leur introduceert het eerste en enige Good Distribution Practices (GDP)-gecertificeerde gecombineerde koel- en verwarmingssysteem voor geconditioneerd vervoer.

Dometic Benelux werkt hiervoor samen met totaalleverancier aan de carrosserie- & trailerbouw Boyriven Nederland BV en een drietal geselecteerde inbouw- en servicedealers in Nederland. Met de GDP-certificatie voldoet het systeem aantoonbaar aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld in de ‘EU guideline on Good Distribution Practice of medical products for human use’ van november 2013.

Veel medicijnen en aanverwante producten die door mensen gebruikt worden, moeten vanaf het ophalen bij de groothandel tot aflevering in de koelkast bij de apotheek worden vervoerd en opgeslagen volgens de internationale GDP-richtlijn.

De Europese Unie heeft in 2013 de nieuwe en nu wettelijk verplichte GDP-richtlijn OJC 343, 5-11-2013 voor transport van vaccins en medicijnen voor menselijke consumptie afgegeven. In de richtlijn staat dat de temperatuur van de vervoerde medicijnen te allen tijde tussen een vastgelegde onder- en bovengrens moet blijven. De temperatuur in de transportopbouw dient daarnaast continue geregistreerd te worden en achteraf inzichtelijk te zijn.

Certificaat alleen in combinatie met Boyriven opbouw
“Het Dometic CareCool gecombineerde verwarmings- en koelsysteem maakt gebruik van het originele verwarmingssysteem van de auto in combinatie met een tweede airconditioningssysteem”, aldus Dometic sales manager René Plomp. “Met deze set-up voldoet het Dometic CareCool systeem aan de GDP-richtlijn. Dat wil zeggen dat we goederen die op kamertemperatuur vervoerd moeten worden, gegarandeerd en onder alle omstandigheden tussen de 15 en 25 graden kunnen transporteren en hiervoor een certificaat kunnen overhandigen.”

De farma-certificering geldt voor de combinatie van het Dometic CareCool systeem met een Cruiser opbouw van Boyriven. “Om te voldoen aan de nieuwe norm voor farma-transport is de combinatie met onze Helsinki Cruiser koelopbouw ontwikkeld”, zegt Boyriven directeur Bart van Wegen. “Dit is de lichtste koelopbouw in de markt voor een optimaal laadvermogen.”

Gecertificeerd door Wageningen Universiteit & Research
Het CareCool systeem van Dometic in combinatie met de Helsinki Cruiser is getest en gecertificeerd door Wageningen Universiteit & Research – Food & Biobased Research (Wageningen UR). “Hiervoor hebben we een speciale testfaciliteit voor het testen van transportmaterieel voor geconditioneerd vervoer”, aldus specialist climate control Leo Lukasse van Wageningen UR.

“We doen hier al een jaar of tien heel veel tests, iedere keer getriggerd vanuit conditionering tijdens food transport. Een jaar geleden is de EU Good Distribution Practice regelgeving van kracht geworden. Sindsdien zijn er ook heel veel vragen vanuit de wereld van medicinaal transport. En de vraag is dan steeds: ‘kunnen we onder alle voorkomende buitencondities, met een bepaald item of transport equipment de temperaturen handhaven binnen acceptabele grenzen’. En dat testen wij hier.”

Partners en werking
De CareCool GDP-heat/cool unit is door Dometic Benelux ontwikkeld. De units worden ingebouwd door drie geselecteerde Nederlandse partners, te weten; Autotemp Claasen in Amsterdam, Eindhovense Radiateuren Fabriek (ERF) in Eindhoven en Techno Comfort Center (TCC) in Numansdorp. “Tijdens het rijden en stationair draaien regelt het systeem, ongeacht de omgevingstemperatuur, de temperatuur in de laadruimte”, aldus Autotemp Claasen directeur Arno Claasen. “Als het warm is gaat het systeem koelen, en als het koud is verwarmt het systeem de laadruimte.”

De temperatuur wordt geregeld met een digitale thermostaat. De temperatuur wordt eenmaal ingesteld en automatisch gehandhaafd. De bestuurder hoeft hier niets voor te doen. Dometic Benelux levert CareCool systemen voor bestelwagens met een laadruimte tot 21 kuub.

Eerste CareCool voor Euser Transport
Het eerste officieel gecertificeerde Dometic CareCool systeem wordt binnenkort geleverd aan Euser Transport in Barendrecht. Voordat de auto met het koelsysteem wordt afgeleverd, is deze van 2 tot en met 4 september te zien op stand 159 van Bunk Carrosserie & Wagenbouw tijdens de Transport Compleet vakbeurs in Gorinchem.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer