Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Bedrijf verantwoordelijk voor schade door niet gekalibreerde momentsleutel

Gepubliceerd op: 20-03-2014


Hoe vaak worden uw momentsleutels gekalibreerd? Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de vervolgschade aan een voertuig als blijkt dat deze is ontstaan doordat de momentsleutel niet gekalibreerd is.

Bedrijven realiseren zich vaak niet en weten niet welke gevolgen een niet gekalibreerde momentsleutel kan hebben. Van alle bouten en moeren in een voertuig, vereist 99% een aanhaalmoment. Aanhaalmomenten en procedures voor het aanhalen van boutverbindingen, wordt door voertuigfabrikanten gedocumenteerd en in reparatiehandleidingen aangegeven. Hiermee ligt de aansprakelijkheid en verantwoording van vervolgschades automatisch bij het bedrijf en het gebruikte gereedschap.

Schadeclaims onbetaalbaar voor autobedrijf

Volgens Ger van Rootselaar van het authorized Snap-on repair center voor de Benelux in Bolsward, leggen autofabrikanten en verzekeringsmaatschappijen claims voor vervolgschades steeds vaker neer bij de werkplaats. “Afhankelijk van de schade, kunnen de kosten oplopen tot in de duizenden euro’s. Bijvoorbeeld als een cilinderkop niet op het juiste manier is vastgezet. Bij ongevallen met letsel of erger, door bijvoorbeeld loslopende wielen, kunnen claimbedragen onbetaalbaar worden.”

Moderne boutverbinding vergt steeds meer aandacht

Door hogere vermogens van, en grotere belastingen in moderne motoren, wordt er steeds meer van een boutverbinding gevergd. De procedures voor het aanhalen van de verbindingen in de voertuigtechniek worden steeds specifieker. Als de specifieke aanhaalmomenten niet worden gerespecteerd, resulteert dit onder andere in vervolgschadesen voertuigen die niet meer presteren zoals ze zouden moeten doen.

Voorbeelden moderne motoren

  • Motoren worden gemaakt van steeds lichtere materialen
  • Fabrikanten gebruiken minder kopbouten om gewicht te besparen
  • Moderne motorontwerpen vereisen langere kopbouten
  • Motoren worden kleiner en het vermogen groter
  • Dit vereist hogere aanhaalmomenten
  • Licht gietijzer vereist exacte aanhaalmomenten
  • ISO 6789 is verplichte norm voor momentsleutels

Een momentsleutel is een meetinstrument. Als een meetinstrument onjuist wordt toegepast, is de kans groot dat de uitgevoerde werkzaamheden niet aan de vereiste specificaties voldoen en er vervolgschade optreedt. Het is daarom noodzakelijk dat de kwaliteit van momentsleutels wordt beheerst. Om deze reden moeten momentsleutels volgens de norm ISO 6789 regelmatig worden gecontroleerd en gekalibreerd.

Rekenvoorbeeld

Volgens ISO-norm 6789 moet een momentsleutel uiterlijk bij 5.000 handelingen of één keer in de 12 maanden gekalibreerd worden. Als een monteur per dag vier wielbouten van vier auto’s aanhaalt, zijn dat 64 handelingen per dag. Uitgaande van maximaal 5.000 aanhaalmomenten gedeeld door 64, betekent dat deze momentsleutel om de 78 dagen of 3,5 maanden gekalibreerd moet worden.

Grens wordt ver overschreden

Van Rootselaar repareert en kalibreert momentsleutels voor de autotechniek en industrie. “In de autotechniek en specifiek in de bandenbranche zien we dat de ISO 6789-norm niet altijd wordt gerespecteerd. Steeds vaker wordt een momentsleutel pas ter kalibratie aangeboden als deze grens al ver overschreden is of als de momentsleutel defect is.”

Afwijkende momenstleutel heeft veel redenen

Er zijn veel redenen waarom een momentsleutel af gaat wijken en opnieuw gekalibreerd moet worden. “De ene momentsleutel wordt in een droge en schone werkplaats gebruikt, de ander in een vochtige en smerige omgeving”, aldus Van Rootselaar. “Ook vallen momentsleutels wel eens op de grond. Allemaal redenen waarom het gereedschap regelmatige gekalibreerd moet worden.”

Opbouwen gebruikshistorie

Het is volgens Van Rootselaar belangrijk dat geregistreerd wordt wie de momentsleutel wanneer, in welke omgeving en voor welke toepassing gebruikt heeft. “Door middel van verificatie en/of kalibratie kan de kalibratie-interval bepaalt worden. Herleidbaarheid of traceability toont aan naar welke nationale of internationale standaard de meting is uitgevoerd. Snapon-Torque-Series

Snap-on Momentsleutels

Snap-on TechWrench series
De elektronische TechWrench momentsleutels van Snap-on zijn eenvoudig en zeer nauwkeurig in gebruik. Het meetlichaam heeft geen beweegbare mechanische delen waardoor constante accuratie gewaarborgd is. Doordat er geen ingewikkelde menustructuur is, kunnen instellingen snel en eenvoudig worden gewijzigd. Een akoestisch en trilsignaal waarschuwt de monteur als het ingestelde aanhaalmoment is bereikt.

Het Long life high-strenght ratelmechanisme met afdichtingen tegen vuil en vocht is Snap-on gepatenteerd. De knikratelkop met een hoek van 15 graden kan om obstakels heen boutverbindingen aanhalen. De accuratie is 2% Clock Wise (met de klok mee) en 3% Couter Clock Wise (tegen de klok in) vanaf 20% van de maximale waarde. De TechWrench is ook verkrijgbaar met geheugen, de gebruiksdata kan worden opgeslagen en bewerkt op een PC.

Snap-on TechAngel series
De elektronische Snap-on TechAngel met hoekverdraaiing zijn gelijk aan de TechWrench serie, maar uitgerust met een elektronische gyroscoop voor een nauwkeurig hoekmeting. De TechAngel is door zijn mogelijkheden, precisie en eenvoudige instelling de Formule 1 auto onder de momentsleutels en mag dan ook niet ontbreken in de professionele werkplaats van nu en de toekomst.

Snap-on QD series
De QD serie momentsleutels van Snap-on zijn van het click type. De QD momentsleutel is gemaakt van duurzame materialen. De nauwkeurige schaalverdeling is met laser gegraveerd. Axiale lagering zorgt voor soepele instellingen en minimale slijtage. Het long life high strenght ratelmechanisme met afdichtingen tegen vuil en vocht is Snap-on gepatenteerd. De QD momentsleutels zijn verkrijgbaar in een brede range aan uitvoeringen en modellen met grootheden. De accuratie is 4 % Clock Wise (met de klok mee) en 6% Couter Clock Wise (tegen de klok in) vanaf 20% van de maximale waarde.

Snap-on TQ series
De TQ serie momentsleutels van Snap-on zijn van het click type. Door de split-beam constructie hoeven deze momentsleutels na gebruik niet te worden teruggesteld. Instellen van de momentsleutel is snel te realiseren. De TQ series van Snap-on zijn om deze reden ideaal voor het vastzetten van wielbouten en moeren. Met de knikratelkop in een hoek van 15 graden kan om obstakels heen een boutverbinding worden aangehaald. De accuratie van de TQ series is 4 % Clock Wise (met de klok mee) en 6% Couter Clock Wise (tegen de klok in) vanaf 20% van de maximale waarde.

Alle Snap-on momentsleutels zijn breed toepasbaar in de automotive voor onder andere: stuur- en reminrichting, wielophanging , motor en aandrijflijn en motor- en cilinderkoprevisies.

Download hier het persbericht met de bijbehorende afbeeldingen.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer